LYDIA™ Voice wprowadzono w 92 rozlewniach Coca-Coli

Ehrhardt Partner Group (EPG) podąża nieustannie międzynarodowym kursem wzrostu: Wiodąca technologia komisjonowania LYDIA™ Voice firmy EPG została doceniona przez przedsiębiorstwo usług IT, Coke One North America (CONA Services LLC), należące do koncernu Coca-Cola. Poprzez pomyślne wdrożenie w 92 rozlewniach Coca-Coli w Ameryce Południowej - całkowita liczba ma wzrosnąć do ponad 100 - firma EPG po raz kolejny potwierdza, iż konsekwentnie podąża kursem szybkiego wzrostu osiągając kolejny milowy kamień w upowszechnieniu swojego innowacyjnego rozwiązania głosowego.

Coke One North America zaufało EPG

„LYDIA Voice to najlepsze rozwiązanie ze wszystkich, jakie kiedykolwiek wdrożyliśmy w naszym magazynie. Gdzie była ta technologia w ostatnich pięciu latach?” Ta opinia pochodzi bezpośrednio od pracowników rozlewni Coca-Coli z USA, którzy każdego dnia wykorzystują w swojej pracy rozwiązanie firmy EPG do komisjonowania. Niewątpliwie kilka faktów kryje się za tą opinią. Według CONA zastosowanie LYDIA Voice w porównaniu do stosowanego wcześniej rozwiązania głosowego spowodowało wzrost efektywności nawet o 7 %. Ponadto LYDIA Voice zapewnia precyzyjne rozpoznawanie mowy, które działa bez czasochłonnego treningu głosowego i w porównaniu do poprzedniego rozwiązania głosowego stosowanego przez CONA ma znacznie lepszą architekturę systemu. „Implementacja i szybkie wdrożenie LYDIA Voice w Coke One North America to dla nas sztandarowy projekt“, przyznaje Marco Ehrhardt, President of EPG. „Wdrożenie w 92 lokalizacjach odbyło się z powodzeniem w ciągu zaledwie dwunastu miesięcy.”

Spójność i przejrzystość

Ponieważ dotychczasowe rozwiązanie głosowe stosowane przez CONA w razie problemów sieciowych okazywało się podatne na błędy, usługodawca IT zdecydował się w 2019 poszukać nowego systemu. Skupiono się na tym, by zapewnić wydajne komisjonowanie, które działałoby płynnie również w przypadku przerwy w połączeniu sieciowym.

„Stosowane dotychczas rozwiązanie głosowe miało złożoną strukturę systemu i wymagało, by hosting oprogramowania odbywał się na pojedynczych serwerach w każdej lokalizacji oddzielnie. Ponadto występowały problemy z rozpoznawaniem mowy”, wyjaśnia Baron Jordan, Chief Product Officer Supply Chain CONA.

Integracja z SAP i niezależność od urządzenia

Po intensywnym researchu na rynku i szczegółowych testach różnych rozwiązań w praktyce, firma CONA zdecydowała się na LYDIA Voice, ponieważ technologia firmy EPG spełniała w 100 % wszystkie najważniejsze kryteria, które zdefiniowali Baron Jordan i jego zespół.

Rozwiązanie głosowe LYDIA Voice spełniało od razu wymagania w zakresie architektury i wsparcia w 92 rozlewniach, ponieważ można je zintegrować bezpośrednio z SAP poprzez Remote Function Call (RFC) bez oprogramowania pośredniczącego.

LYDIA Voice zapewnia ponadto niezwykle skuteczne rozpoznawanie mocy, które jest możliwe dzięki zastosowaniu technologii głębokich sieci neuronowych. Pełna integracja, dużą przyjazność dla użytkownika i wszechstronność sprawiają, że szkolenie staje się właściwie zbędne. LYDIA Voice rozpoznaje ponad 50 języków i szereg dialektów, co przekłada się na komfort użytkowania w codziennej pracy.

Kolejną zaletą tego oprogramowania głosowego jest niezależność od urządzenia, co oznacza, że: Każda lokalizacja może wybrać swoje urządzenia mobilne w zależności od środowiska i preferencji. Indywidualnych dopasowań w obsłudze głosowej klient może dokonać samodzielnie bez udziału EPG.

Dalsze informacje na temat projektu można znaleźć pod adresem

CONA Services Success Story - Lydia Voice (lydia-voice.com)